elho: grönare än någonsin

2009, Elho inledde Elho ett samarbete med Jan Jonker, en professor vid Radboud-universitetet i Nijmegen, för att påbörja projektet 'Eyes on the world'. Målsättningen var att med stegvisa åtgärder skapa ett mer miljövänligt arbetssätt.

2011 bildades plaståtervinningsföretaget Elho Greenplast.  Företaget står nu för 15 % av vårt behov av råmaterial. Vi investerade också i energisnåla formsprutningsmaskiner för att ytterligare minska våra CO2-utsläpp. Vi anpassade vårt tag för att släppa in mer dagsljus, vilket nu har resulterat i en markant minskad energiförbrukning. Vi har också byggt parkeringsplatser med laddningspunkter för elbilar.

Vi har också återigen minskat vår förbrukning av förpackningar. Å ena sidan genom att byta till påsar som är 29 % lättare och å andra sidan genom att utveckla särskilda återanvändningsbara förpackningar för vårt material. Dessutom samarbetar vi i år med Tilburg kommun med att plantera särskilda kryddväxter på vår anläggning för att gynna fortplantningen av utrotningshotade bin. Så Elho är grönare än någonsin. Och grönare kan vi bli.