tips

Har du nyligen köpt en vacker växt men är osäker på hur du ska ta hand om den? Är växten plötsligt täckt med vita prickar? Eller vill du ha en trendigare kruka men är osäker på vilken som är snyggast? Inga problem. Du är inte ensam. Vår växtstylist, Paul van Seeters, hjälper dig gärna.

Klicka nedan för att se om han redan hjälpt någon med samma problem. Hittar du inte din fråga? Maila den till Paul. Du får ett svar inom kort.

 • Behöver jag använda ny krukjord varje år?
  Potgrond verversen

  Det är alltid bäst att ge nya växter ny krukjord. Det beror på att den innehåller de mest vitala näringsämnena som ger din växt en ny start. Börja med att tillsätta växtnäring efter ungefär 2 månader.

 • Kan jag plantera lökar I kruka också?
  Vlijtig liesje

  Ja, krukor är mycket lämpliga! Men välj krukor som är tillräckligt djupa. Se också till att dina lökar inte blir för blöta. Om detta sker överlever de inte. Kontrollera att vattnet dräneras på lämpligt sätt. Använd krukor med hål i botten och placera ett fat under dem. Plastkrukor är det bästa valet eftersom de inte går sönder i köldgrader. Lökar ska planteras redan i januari, mitt i vintern.

 • Hur snabbt kan jag liva upp min balkong?
  Balkonplanten

  Köp några färgglada och vackra vårblommor och plantera dem i balkongkrukor och i krukor. Elho Corsica Flower Bridge är en mycket modern balkonglåda. Den har en vacker design och är tillgänglig med ett brett urval av trendiga färger. Den är en fröjd för ögat. Ur alla vinklar! Föredrar du en mer nedtonad version? Håll då allt – krukor och blommor – i en färg, men i olika nyanser. Vill du vara säker på att din balkong ska dra beundrande blickar till sig?

 • Hur håller jag mina kryddor i gott skick?
  Tuinkruiden

  Kryddväxter behöver rätt mängd vatten och luftcirkulation.  De får inte bli för blöta och absolut inte för torra. Gör det lätt för dig och köp en särskild kruka för dina kryddväxter. Till exempel Elho Brussels Herbs. Den här krukan har en upphöjd bas så att du kan njuta av dina kryddväxter ännu längre. Den kommer också med en särskild trebladig sax. Denna gör det lätt att klippa dina örter!

 • Jag ska på semester. Vad ska jag göra med mina växter?
  Aqua Care

  Om du inte har några grannar som kan ta hand om dem är det inga problem. Lägg till ett Elho Watering System i dina krukor eller köp några Aquacare-lökar. Dessa vattenlökar ska fyllas med vatten och placeras upp och ner under jorden. De droppar gradvis tomma och förser dina växter med en stadig vattentillförsel varje dag.

 • Hur flyttar jag tunga krukor när jag vill rengöra golven?
  Universal Planttaxi

  Svaret är lätt. Köp en kruka på hjul så kan du med lätthet flytta även de tyngsta växterna till ena sidan. En annan idé är en växttaxi – en järn- eller plastram på hjul som kan placeras under krukan.

  Jag är trött på den där trista, grå stuprännan. Kan jag göra något för att liva upp den?
  Javisst. Köp några Elho stupränneboxar. Sedan kan du hänga ditt stuprör fullt av vackra blommor uppifrån och ner.

 • Jag är trött på den där trista, grå stuprännan. Kan jag göra något för att liva upp den?
  Green Basics Drainpipe Clicker Mild Terra

  Javisst. Köp några Elho stupränneboxar. Sedan kan du hänga ditt stuprör fullt av vackra blommor uppifrån och ner.

 • Jag vill börja odla på ett mer miljövänligt sätt. Vilket är det bästa sättet att komma igång?

  Vad sägs om att plantera din egen grönsaksträdgård och använda hållbara trädgårdsprodukter? Elho har också krukor tillverkade av  återvunnen plast i ett brett urval av storlekar och vackra färger. Kolla in elho green basics-kollektionen.

stel hier je plantenvraag